Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Demidețchi: Majoritatea deputaților PLDM vor adera la noua alianță

29 oct. 2015,, 16:15   Politică
5096 4
Foto: noi.md
Majoritatea deputaților din fracțiunea parlamentară a PLDM cu siguranță va adera la noua alianță de guvernare, deoarece nu toți deputații sînt de acord cu poziția dură a liderilor formațiunii privind blocarea negocierilor pentru constituirea unei noi coaliții. De această părere este șeful reprezentanței ITAR-TASS în Moldova, Valeri Demidețchi, care a declarat pentru Publika TV că majoritatea deputaților PLDM nu se vor răzbuna pe democrați pentru demiterea Guvernului Streleț, ci vor participa la formarea noii alianțe de guvernare și a Guvernului, deoarece sînt destui doritori de a rămîne la putere, notează NOI.md.

În opinia jurnalistului, noul prim-ministru ar putea deveni fostul șef al Executivului Iurie Leancă, care este un bun profesionist. „Pe perioada mandatului său de premier el nu a avut declarații și ieșiri bruște, pentru care să le fie rușine cetățenilor. În cazul în care Iurie Leancă sau alt profesionist va deveni prim-ministru, posibil că Moldova va reuși să treacă de la cădere la dezvoltare”, a spus Valeri Demidețchi. Jurnalistul a subliniat că viitorul premier, în primul rînd, trebuie să fie un profesionist, care ar putea face față situației complicate din economie, pentru că situația este mult mai serioasă, decît a raportat premierul demis Valeriu Streleț.

„Va trebui de soluționat problemele legate de deschiderea pieței estice pentru producția moldovenească. Situația noului guvern nu este de invidiat, executivul va avea nevoie de o susținere serioasă în Parlament”, a menționat Valeri Demidețchi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?