Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Moldova a urcat 11 poziţii în ratingul mediului de afaceri favorabil

29 oct. 2015,, 15:30   Societate
2125 0
Foto: infomarket.md
Moldova a ocupat locul 52 în lume la capitolul mediu de afaceri favorabil, între 189 de ţări, urcînd într-un an 11 poziţii în ratingul Doing Business 2016.

În clasamentul întocmit de grupul Băncii Mondiale Moldova s-a situat în al şaptelea grup de ţări care au simplificat formalităţile la înregistrarea afacerii, precum şi au înregistrat progres în reglementarea administrării profesionale a procedurii de insolvenţă.

Cel mai bine în Moldova lucrurile stau la capitolul "înregistrarea proprietăţii", unde republica s-a clasat pe locul 21, iar cel mai prost - "eliberarea permisiunilor de construcţie" - locul 170.

Lideri în rating sînt Singapore, Noua Zeelandă, Danemarca, iar ultimii - Sudanul de Sud, Libia şi Eritreea. România este pe locul 37, Rusia - 51, Ucraina - 83.

Raportul Doing Business este întocmit anual în baza analizei normelor de reglementare, care contribuie sau zădărnicesc dezvoltarea afacerilor pe durata întregului ciclu de activitate, inclusiv crearea întreprinderii, desfăşurarea afacerii, activitate de comerţ extern, achitarea impozitelor, precum şi nivelul de protejare a drepturilor investitorilor.

În anul curent autorii raportului au folosit o metodă nouă de calcul, graţie căreia au fost corectate datele rapoartelor din anii precedenţi. Avînd în vedere informaţia actualizată, în ratingul pentru 2015, Moldova ocupa locul 49, şi nu 63, cum s-a spus anterior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?