Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Roșca: Cel mai probabil, se vor aduna 51 de voturi pentru moțiunea de cenzură (VIDEO)

29 oct. 2015,, 08:15   Politică
5141 3
Рошка: Скорее всего, будет набран 51 голос для вотума недоверия (ВИДЕО)
Foto: noi.md
„Consider că, cel mai probabil, se vor aduna 51 de voturi pentru aprobarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Streleț. Chiar sper că acest guvern va fi destituit”, a declarat pentru NOI.md ex-președintele PPCD, Iurie Roșca.

Potrivit politicianului, socialiștii și comuniștii vor fi susținuți de fracțiunea democraților, iar afirmațiile acestora din urmă privind necesitatea păstrării alianței reprezintă doar o tactică și retorică publică, pentru că trebuie „să joace” pînă la urmă și să arate că ei au făcut tot posibilul pentru a menține alianța demult defunctă.

„Dacă Partidul Democrat va susține moțiunea de cenzură, voturile partidului lui Leancă nu mai contează. Cu atît mai mult că acesta dorește să păstreze o mină bună într-un joc prost. Eu în genere nu-l consider politician. Nu știu de ce oamenii cred că el ceva înseamnă în gașca politică moldovenească”, consideră Iurie Roșca.

Întrebat dacă demiterea Guvernului va provoca alegeri anticipate, fostul lider al PPCD a răspuns: „Dacă va fi constituită o majoritate parlamentară, dar chiar și în caz contrar, președintele țării are dreptul să propună de cel mult trei ori candidatul la funcția de prim-ministru. Cred că instinctul de autoconservare a mandatului de deputat al majorității parlamentarilor din diferite fracțiuni le va dicta să voteze candidatura premierului propusă de șeful statului. Iar avînd în vedere că președintele nostru este modest și sfios, el va aștepta propuneri din partea fracțiunilor parlamentare în vederea desemnării candidatului la funcția de prim-ministru”.

Referindu-se la alegerile parlamentare anticipate, Iurie Roșca a spus că este prematur de vorbit la acest subiect, însă nu a exclus posibilitatea că majoritatea fracțiunilor parlamentare vor include instinctul de autoconservare, deoarece se vede cu ochiul liber că doar socialiștii doresc anticipate, în timp ce restul doresc să rămînă încă trei ani în Parlament. „Eu chiar presupun că ei vor alege un nou Timofti sau îl vor lăsa pe acesta pentru un nou mandat, pentru că oricum el nu deranjează pe nimeni”, a menționat Iurie Roșca.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?