Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Paradoxul Spitalului Clinic Republican: Lux la parter, dezastru la bucătărie (FOTO)

28 oct. 2015,, 11:43   Societate
3140 1

Foto: unimedia.info

Cu echipament modern de milioane de lei, dar cu cratițe, veselă și utilaje de bucătărie învechite și ruginite. Este vorba despre Spitalul Clinic Republican, unde s-au investit milioane de lei pentru renovări și echipamente, însă locul unde se pregătește mîncarea este unul dezastruos.

Aflată la subsolul instituției prin care trec zilnic mii de bolnavi, bucătăria arată mai rău decît o casă părăsită. Toate astea, în ciuda luxului de la parter, unde ai impresia că ai nimerit într-o altă lume. Ultima dată, își amintesc bucătăresele, în bucătăria Spitalului s-a făcut reparație cosmetică prin 1999, scrie e-sănătate.md.

Ca să ajungi la blocul alimentar al Spitalului Clinic Republican trebuie să treci printr-un tunel întunecos, cu pereți plini de igrasie, țevi ruginite și podele din beton prăfuite. Aici niciodată nu se face curățenie, nici măcar podeaua nu se spală, iar praful de cîteva degete confirmă încă o dată acest lucru. O spun femeile care duc mîncarea pacienților prin secții. Ele trec prin acest tunel de zeci de ori pe zi. O spune și noul director, Anatolie Ciubotaru, care a organizat presei o excursie pentru a arăta condițiile dezastruoase din spitalul pe care l-a luat în primire.

Pe lîngă mizeria depusă cu anii, coridorul către blocul alimentar se intersectează cu cel care duce spre morgă. Deseori se întîmplă ca femeile care duc mîncarea prin secții să dea nas în nas cu vreun cadavru dus pe targă.

O angajată mai în vîrstă, a mărturisit că „probabil prin ’99, cînd au fost vopsiți puțin pereții”. Așa doar ca să se acopere mucegaiul. Cu toate acestea, nimeni nici nu îndrăznește să ceară administrației condiții bune și în blocul unde se pregătește mîncarea. Răspunsul ar fi același, mărturisesc angajații: ”Sînt alte probleme mai importante de rezolvat”.

„Faceți o comparație, între parter – cu palmieri și spațiu frumos și blocul alimentar. Eu nu m-am așteptat să văd așa ceva aici. În așa situație condițiile igienico-sanitare sînt zero. Există riscul unor infecții, îmbolnăviri, otrăviri, etc”, a mai declarat presei Anatolie Ciubotaru. Cu toate acestea, responsabilul nu a făcut nicio promisiune dacă va încerca el să schimbe situația în blocul alimentar și nici cînd ar putea să se întîmple acest lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?