X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CEC încă nu a decis cine va ocupa funcţia de vicepreşedinte

27 oct. 2015,, 10:30   Politică
2221 1
ЦИК еще не определился с должностью вице-председателя
Foto: gagauzinfo.md
Comisia Electorală Centrală (CEC), deocamdată, nu a decis cine va ocupa funcţia de vicepreşedinte, după ce Ştefan Urîtu a demisionat. Despre aceasta a comunicat o sursă din cadrul CEC, solicitînd anonimatul.

Sursa a spus că au loc discuţii privind desemnarea unui nou vicepreşedinte, însă membrii Comisiei deocamdată nu au o poziţie comună.

"Toate propunerile au caracter formal. Nu există o poziţie oficială asupra acestui subiect", a explicat sursa.

Pe 13 octombrie membrii CEC au votat pentru demisia lui Urîtu din funcţia de vicepreşedinte, după ce la mitingul Platformei „DA” a declarat că rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 şi cele locale din 14 iunie 2015 au fost falsificate.

Urîtu a criticat decizia, spunînd că el a fost nevoit să facă acest pas, în condiţiile în cale membrii Comisiei s-au făcut a nu vedea numeroasele abateri comise în procesul electoral.

Conform procedurii, iniţiativa de propunere a candidatului la funcţia de vicepreşedinte al CEC poate fi înaintată de cel puţin trei membri ai comisiei. Ulterior, preşedintele comisiei este obligat să supună subiectul votului. Este ales candidatul care a acumulat majoritatea voturilor (cel puţin 5 din 9).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?