X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Şeful unei secţii, suspendat din funcţie

26 oct. 2015,, 12:20   Societate
2964 0
Глава управления геодезии отстранен от должности
Foto: moneyball.info
Şeful de secţie din cadrul direcţiei arhitectură de la Primăria Capitalei, Serghei Iacovlev, bănuit că ar fi favorizat, de mai multe ori, firma fiului său, în mai multe proiecte, a fost suspendat din funcţie. Anunţul a fost făcut de edilul Dorin Chirtoacă la şedinţa săptămânală a serviciilor municipale.

Funcţionarul a fost suspendat, imediat ce primarul a dispus iniţierea unei anchete interne de serviciu după ce directorul unei companii de topografie şi geodezie a intrat cu maşina în clădirea Direcţiei Generale Arhitectură în semn de protest faţă de modul de acţionare a subdiviziunilor Primăriei.

Totodată, primarul a dat asigurări că şeful de la direcţie nu-şi va mai continua activitatea la direcţia respectivă.

"Am constatat existenţa unui conflict de interese între angajatul direcţiei Arhitectură şi respectiv întreprinderea gestionată de fiul său, ceea ce înseamnă că dumnealui, prin intermediul direcţiei Arhitectură, îşi rezolva problemele la propria întreprindere împreună cu băiatul. S-a dovedit a fi un act concret", a explicat edilul.

Chirtoacă a declarat pentru presă că îl înţelege pe agentul economic revoltat, considerând că gestul acestuia a fost unul disperat şi pe care îl consideră adecvat.

"Este un act de disperare a agentului economic, pe care îl consider adecvat. Nu e problema în cele două panouri de termopan, dar în cele ce se întâmplă la direcţie. Îi dau dreptate agentului economic. S-a ajuns la limita tolerării unor fenomene ilegale care se demonstrează a fi în continuare în subdiviziune. Le-am spus colegilor să le fie învăţătură de minte atâta timp cât comit asemenea încălcări", a declarat primarul.

Dorin Chirtoacă a anunţat că la Primărie va fi formată o comisie specială care să studieze posibile conflicte de interese între funcţionarii publici şi membrii familiilor acestora.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?