Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Liberalii sînt împotriva îmbrăcămintei de camuflaj

26 oct. 2015,, 09:00   Politică
7079 8
Либералы против камуфляжа
Foto: banya.ru
În Parlament a fost înregistrat un proiect de lege privind interzicerea purtării articolelor de camuflaj de către persoanele civice. Modificările respective la Legea cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei au fost elaborate de deputaţii din partea Partidului Liberal, relatează NOI.md.

Mihai Ghimpu şi colegii lui îşi explică iniţiativa prin faptul că în ultimul timp „s-au înregistrat cazuri frecvente de purtare ilegală şi neîntemeiată a vestimentaţiei similare cu uniforma militară de către persoanele fizice care nu au acest drept”.

Actuala versiune a Legii cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei interzice introducerea uniformei şi însemnelor similare celor ale militarilor pentru lucrătorii instituţiilor publice şi ale agenţilor economici, indiferent de tipul de proprietate şi apartenenţa departamentală. Liberalii consideră că această restricţie ar trebui să vizeze şi persoanele fizice. Totodată, ei precizează că în afară de uniformă militară civilii nu au dreptul să poarte şi îmbrăcăminte de camuflaj.

Deputaţii din partea PL au solicitat ca civilii în „articole de camuflaj” (pescarii, vînătorii, sportivii şi alţi civili) să fie sancţionaţi cu amenzi. Proiectul de lege prevede sancţionarea civililor care poartă uniforma militară sau îmbrăcăminte de camuflaj cu o amendă în valoare de 2-3 mii de lei.

Se propune ca inovaţiile respective să fie puse în aplicare începînd cu 1 ianuarie 2016. Pînă atunci Guvernul urmează să facă rectificarea cadrului juridic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?