Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Ghimpu: Ar putea fi cea mai proastă situație din Republica Moldova. Trebuie atras domnul Leancă

25 oct. 2015,, 16:15   Politică
9251 9

Ghimpu: Ar putea fi cea mai proastă situație din Republica Moldova. Trebuie atras domnul Leancă
Foto: noi.md

În cazul în care se demite Guvernul şi nu se votează altul, vom avea instabilitate până în toamnă, iar asta ar însemna cea mai proastă situaţie pentru Republica Moldova, care are acum nevoie de sprijinul Fondului Monetar Internațional ca niciodată. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul Congresului Republican al PL.

Întrucât alianța a rămas doar 50 de voturi în Parlamentul țării, în opinia lui Ghimpu, ar trebui să fie atras grupul Leancă.

Liderul PL a menționat că Republica Moldova are acum nevoie de sprijinul Fondului Monetar Internațional mai mult ca niciodată, de aceea Parlamentul nu poate fi dizolvat până în luna martie - aprilie.

”Acum nu poate fi dizolvat Parlamentul până în luna martie-aprilie, când expiră mandatul de preşedinte. Acum, Republica Moldova are sprijin din afară ca niciodată. Şi noi, în loc să fim îngeraşi, noi ne-am apucat de târâit jos pălăria (...) În cazul în care se demite Guvernul şi nu se votează alt Guvern, avem o situaţie de instabilitate până în toamnă. Şi asta ar fi cea mai proastă situaţie pentru Republica Moldova, când aşteptăm să vină FMI. Trebuie să fie atraşi alături de noi, domnul Leancă, că acum avem doar 50 de voturi, este foarte puțin. Rămâne să vedem ce se va întâmpla joi cu această moţiune de cenzură”, a spus Mihai Ghimpu.

Referitor la discuţiile din cadrul ședinţei Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană 3, care au avut loc aseară, Ghimpu a menționat că mai sunt anumite aspecte care trebuie puse la punct.

„Am avut o şedinţă care demonstrează că încă trebuie să discutăm, şi avem ce discuta. Eu cred că PLDM trebuie să schimbe destinaţia şi să devină avocatul poporului şi astfel, împreună să schimbăm lucrurile”, a menționat liderul PL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?