Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Autorităţile UE sunt extrem de îngrijorate de scandalul bancar din Moldova

24 oct. 2015,, 11:00   Economie
3766 1
В Eвросоюзе обеспокоены банковским скандалом в Mолдове
Foto: novinite.ru
Uniunea Europeană este extrem de îngrijorată de scandalul bancar din Moldova şi de faptul că procesul de investigare durează. Despre aceasta a comunicat Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, în cadrul conferinţe de la Chişinău dedicate Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA).

Reprezentanta UE a menţionat că "poziţia uniunii în acest sens este foarte simplă: cei care se fac vinovaţi trebuie găsiţi, deferiţi justiţiei şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi să fie pedepsiţi strict conform legii".

Potrivit Comisarului european, "aceasta este în interesul tuturor locuitorilor republicii şi doar prin pedepsirea celor vinovaţi Moldova poate demonstra că supremaţia legii există".

"Doar astfel Moldova poate crea atmosferă de încredere pentru investitorii străini, care au venit aici; pentru cei care doresc să întreţină relaţii comerciale cu exportatorii moldoveni; şi în primul rând - pentru întreprinderile moldoveneşti, care doresc să investească şi să se dezvolte independent", a spus comisarul.

Cecilia Malmstrom consideră că "este foarte important de a face lumină în acest proces", menţionând că responsabilitate pentru acţiunile întrerinse poartă Guvernul.

"De asemenea, aceasta este obligaţiunea societăţii civile, inclusiv a mediului de afaceri", a subliniat ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?