Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Avocat: Persoanele implicate în cazul „grupului Petrenco” nu fac parte din „Antifa”

23 oct. 2015,, 11:40   Societate
3939 0
Адвокат: Фигуранты дела «группы Петренко» не состоят в «Антифа»
Foto: tv7.md
Avocata Ana Ursachi i-a îndemnat pe jurnaliști să nu califice persoanele reținute în dosarul „grupului Petrenco” ca făcînd parte din organizația „Antifa”. Potrivit ei, acest lucru este incorect, întrucît organizația este neînregistrată juridic, relatează NOI.md.

Ursachi a declarat că înșelarea opiniei publice și a unor jurnaliști despre implicarea unor persoane reținute în dosarul „grupului Petrenco” în organizația „Antifa” poate fi cauzată de faptul că Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg anterior într-adevăr practicau activitate antifascistă, dar acum nu fac parte din organizația „Antifa”. „În plus, „Antifa” nu este înregistrată juridic și să-i califici pe oameni ca făcînd parte dintr-o organizație inexistentă este absolut incorect”, a declarat avocata.

Ana Ursachi este avocata „grupului Petrenco”. Fostul deputat Petrenco și cinci colegi de-ai săi au fost reținuți la 6 septembrie lîngă sediul Procuraturii Generale. Ei sînt acuzați de organizarea dezordinilor în masă, pentru care riscă pînă la opt ani de închisoare. Ursachi, de rînd cu alți reprezentanți ai apărării „grupului Petrenco”, a înaintat de două ori recurs împotriva deciziei judecătorești de a-i menține pe opozanți în arest pe 30 de zile, dar în ambele cazuri cererea a fost respinsă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?