X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Streleț: PLDM nu intenționează să se retragă din alianța de guvernare

23 oct. 2015,, 10:05   Politică
3134 3
Стрелец: ЛДПМ не намерена выходить из правящего альянса
Foto: novostipmr.com
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) nu intenționează să se retragă din alianța de guvernare, a scris pe pagina sa din rețelele sociale prim-ministrul Valeriu Streleț.

El a menționat că la revenirea sa în țară liberal-democrații vor examina cu colegii din Partidul Democrat și Partidul Liberal elaborarea planului de acțiuni comune pe perioada proximă, inclusiv reformele necesare pentru dezvoltarea țării. În aceste zile premierul se află într-o vizită de lucru în Spania. Șeful Cabinetului de Miniștri participă la Congresul Partidului Popular European, care are loc la Madrid.

Streleț a mai spus că se va pronunța în mod separat la subiectul ce vizează moțiunea de cenzură și suspectarea lui de corupție.

Joi, 22 octombrie, deputații din partidele comuniștilor și socialiștilor au inițiat moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Valeriu Streleț. Aceasta a fost semnată de 42 de deputați-comuniști și socialiști și va fi examinată joia viitoare, 29 octombrie.

Spicherul Parlamentului, democratul Andrian Candu, a menționat că, deocamdată, Partidul Democrat nu a deces dacă va susține sau nu moțiunea de cenzură.

„Partidul Democrat vrea ca actuala coaliție de guvernare să rămînă viabilă și funcțională, ca să-și lase emoțiile colegii din PLDM și să revină în coaliția pe care aproape că au abandonat-o, să propună muncă în comun”, a spus Candu.

Potrivit lui, pînă joi, 29 octombrie, fracțiunea democraților se va întruni în ședință și va adopta decizii pe marginea proiectelor trecute pe agenda de lucru a ședinței Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?