X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu: Nu transformați Parlamentul în tribunal (VIDEO)

22 oct. 2015,, 13:50   Politică
13103 3
Foto: noi.md
Grigore Novac, deputat din Partidul Socialiștilor, a propus în Parlament examinarea cazului „grupului Petrenco”. Spicherul Andrian Candu a respins propunerea și a îndemnat să nu transforme Parlamentul în tribunal, informează NOI.md.

Deputatul-socialist, argumentîndu-și propunerea înaintată, a citat drept analogie examinarea de către parlamentari la 15 octombrie a cazului fostului lider al PLDM, Vlad Filat. Candu însă și-a rugat colegul să nu confunde ridicarea imunității deputatului cu examinarea dosarului penal.

„Acestea sînt lucruri absolut diferite. Examinarea dosarelor penale este prerogativa organelor de justiție. Parlamentarii sînt doar în drept să ridice imunitatea colegilor, fie chiar și a dumneavoastră, domnule Novac”, i-a răspuns Candu.

Vă amintim că președintele Partidului „Casa noastră – Moldova”, Grigore Petrenco, și cinci colegi de-ai lui au fost reținuți la 6 septembrie lîngă sediul Procuraturii Generale. „Grupului Petrenco i se incriminează organizarea de revolte în masă și este pasibil de detenție pînă la opt ani. Apărarea lui Petrenco și a celorlalți opozanți a înaintat de două ori recurs împotriva deciziei judecății, dar în ambele cazuri judecătorii au respins sesizările avocaților


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?