Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cosarciuc: Autorităţile au transformat pachetul agricol în minciună

22 oct. 2015,, 13:45   Societate
2181 0
Foto: privesc.eu
Autorităţile au transformat pachetul de legi agricole într-o minciună, consideră preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor (FNF), Valeriu Cosarciuc. Intervievat de Infotag, el s-a arătat nemulţumit de faptul că Parlamentul încă nu a adoptat pachetul de lege pentru fermieri. Cosarciuc a criticat autorităţile, spunînd că ele "nu sînt în stare să ducă ceva la bun sfîrşit".

"Practic niciun punct pe care l-am propus nu a trecut. Nici majorarea fondului de subvenţionare, nici reducerea TVA-ului, nici accesul la piaţa produselor petroliere. Din cei 610 milioane de lei promiși sectorul agricol a primit doar 225 de milioane. Cînd vine vorba despre asistenţă fermierilor şi crearea condiţiilor normale de activitate, autorităţile se fac a nu auzi", s-a indignat el.

Cosarciuc a adăugat că în curînd fermierii vor discuta un plan de acţiuni.

Fermierii planificau să organizeze pe 19 octombrie un protest, însă la solicitarea prim-ministrului au oferit Guvernului răgaz pînă la 30 octombrie, pentru a fi stinse datoriile pe subvenţiile din 2014 şi compensaţiile de 45 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?