X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Construcția podurilor peste Prut va începe în anul 2016

22 oct. 2015,, 13:30   Economie
4922 1
Строительство мостов через Прут начнется в 2016 г.
Foto: pl.md
Moldova este actualmente mult mai integrată în lanțul logistic al Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN) decît acum 23 de ani. Acest fapt a fost menționat de către Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova la București, în cadrul Reuniunii miniștrilor transporturilor din statele membre ale OCEMN, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului, astăzi Moldova este antrenată într-un proces amplu de reabilitare a infrastructurii rutiere naționale, parte integrantă a mai multor coridoare de importanță internațională și regională. În Moldova funcționează un port maritim internațional de mărfuri și pasageri, iar din 30 septembrie curent s-a realizat interconectarea feroviară, pe ecartament larg, dintre Moldova și România.

Ministrul Transporturilor a menționat că pentru Moldova este foarte importantă construcția podurilor peste Prut în regiunile Iași-Ungheni și Giurgiulești-Galați, începînd cu anul viitor, dar și construcția autostrăzii-centură la Marea Neagră, care va face conexiunea dintre Est și Vest prin autostrada Tîrgu-Mureș-Iași-Ungheni- Chișinău-Odesa.

La finalul alocuțiunii sale Iurie Chirinciuc i-a îndemnat pe omologii săi să se implice pe toate căile în reabilitarea infrastructurii rutiere care leagă țările OCEMN, precum și în restabilirea conexiunilor feroviare și în intensificarea conexiunilor maritime. El a menționat că, la reuniune, alături de miniștrii transporturilor și observatorii OCEMN, participă și reprezentanți ai unor cunoscute organizații internaționale din domeniul transporturilor.

România deţine preşedinţia în exercițiu a OCEMN și, concomitent, președinția Grupului de lucru ad-hoc privind dezvoltarea magistralelor maritime.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Transporturilor din România, obiectivul principal al acestei reuniuni este identificarea următoarelor etape necesare pentru punerea în aplicare a Memorandumului de Înțelegere privind dezvoltarea magistralelor maritime în regiunea OCEMN.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?