X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ex-preşedintele Ucrainei: Conflictul din Donbass a intrat în faza „îngheţării”

21 oct. 2015,, 13:50   Externe
5148 10
Foto: moldova.org
Societatea ucraineană urmează să se determine în ce măsură ţara este dispusă să-şi cedeze poziţiile în problema Donbassului, iar ulterior să le propună oponenţilor un compromis, a opinat astăzi într-un interviu acordat ziarului „Segodnea” ex-preşedintele Ucrainei, Leonid Kravciuk, relatează TASS.

Kravciuk consideră că conflictul din Donbass a intrat în faza „îngheţării”. „Dacă noi nu vom reuşi să identificăm o soluţie comună, situaţia ar putea să se agraveze, se va trage. Nu se va întîmpla nimic nou”, specifică ex-preşedintele.

Occidentul întotdeauna a examinat Ucraina prin prisma Moscovei şi acum Kievul s-a pomenit a fi o povară pentru Europa, a continuat Leonid Kravciuk.

„În toţi aceşti ani, oriunde n-aş veni în calitate de şef al ţării sau preşedinte al Radei Supreme – în Europa sau în Statele Unite ale Americii, atunci cînd se vorbea despre viitorul Ucrainei, întotdeauna aceasta a fost privită prin prisma Moscovei, a Kremlinului. Oricum, întotdeauna eram percepuţi drept o parte a Rusiei”, a declarat el.

Mai mult, consideră ex-preşedintele, Europa este dispusă să sacrifice interesele Ucrainei în favoarea propriilor interese. „Ei (Europa – nota red. TASS) abia aşteaptă să se soluţioneze în orice mod problema Donbassului pentru a ridica sancţiunile de pe Rusia. Despre Crimeea ei deja au uitat”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?