Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Saakașvili: Ucraina va finanța elaborarea proiectului privind restabilirea căii ferate Berezino-Basarabeasca

21 oct. 2015,, 09:30   Societate
3640 0

Foto: kurs.ru

Partea ucraineană va finanța elaborarea proiectului privind construcția căii ferate Berezino-Basarabeasca. Declarația a fost făcută de guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, în cadrul întrevederii de lucru cu șeful ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, informează NOI.md.

Circulația trenurilor pe tronsonul Arțiz-Berezino-Basarabeasca ar putea fi restabilită cu susținerea financiară a Ucrainei. De elaborarea proiectului de restabilire a căii ferate demontate în anul 1997 se va ocupa un grup special de lucru. Guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, în cadrul întrevederii cu șeful ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, a subliniat că va ține sub control personal procesul de elaborare și realizare a acestui proiect.

Potrivit estimărilor preliminare, costul proiectului de restabilire a căii ferate Arțiz-Berezino-Basarabeasca se cifrează la 51 de mii de dolari SUA. Mihail Saakașvili a dispus, la începutul lunii octombrie, ca mijloacele destinate încheierii construcției policlinicii în orașul Reni să fie transferate pentru proiectul feroviar.

Restabilirea circulației feroviare pe acest tronson va permite stabilirea legăturii trenurilor de mărfuri cu raioanele sudice ale regiunii Odesa ocolind Transnistria. Autoritățile de la Chișinău în repetate rînduri au declarat despre necesitatea restabilirii căii ferate Arțiz-Basarabeasca, din anul 2006, cînd a început faza activă a conflictului dintre feroviarii moldoveni și cei transnistreni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?