X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Cozi și oameni nemulțumiți la Serviciul Stare Civilă (VIDEO)

20 oct. 2015,, 17:30   Societate
10963 0

Cozi și oameni nemulțumiți la Serviciul Stare Civilă
Foto: noi.md

La Secția eliberare documente din cadrul Serviciului Stare Civilă, oamenii sînt nevoiți să stea în rînd ore în șir. Chiar dacă au venit pînă la începerea programului de lucru, ei așteaptă cîte 4-6 ore pentru a ridica actul necesar, relatează NOI.md.

Oamenii vin la orele 6.00-7.00 pentru a-și asigura un loc printre primii solicitanți de acte de stare civilă. Totodată, ei își pot face o programare online. Cu toate acestea, cozile se măresc zi de zi, iar persoanele se revoltă tot mai mult. De vină ar fi ori lipsa de personal, ori faptul că acesta lucrează prea încet, spun ei care stau la coadă.

„Sînt de dimineață, de la ora 8.00. Într-adevăr, merge foarte greu. Personalul lucrează foarte încet. M-am revoltat. Poate noi nu avem drepturi în țară, dar trebuie să le avem! Fiecare om e venit de la țară, de dimineață. O doamnă chiar plîngea dimineața, dar a fost dată afară din cabinet. Spun că nu au tichete destule”, a spus o femeie care stătea în rînd de vreo șase ore.

Totuși, administrația Serviciului vede altfel această situație, susținînd că cozile se formează în perioada estivală a anului, iar acum se lucrează în regim normal.

„Nu putem spune că sînt rînduri masive. Evident că dimineața oamenii vin mai mulți, dar pe parcursul zilei sînt redirecționați conform rîndului electronic. Cetățenii sînt diferiți, pe alocuri mai mulți, pe alocuri mai puțini, în funcție de anumite zile. Azi este o zi mai ploioasă, deci și oameni sînt mai puțini”, a declarat directorul adjunct al Serviciului Stare Civilă, Diana Tacu.

Potrivit acesteia, cele mai solicitate servicii sînt duplicatele de stare civilă și documentele necesare pentru prezentare în străinătate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?