X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Aeroportul din Iaşi, în aşteptarea fluxului de pasageri din Moldova

20 oct. 2015,, 12:55   Economie
4377 2
Аэропорт в Яссах ждет притока пассажиров из Молдовы
Foto: iasi4u.ro
România speră că cetăţenii din Moldova vor folosi intens Aeroportul din oraşul Iaşi, în care a fost deschis un terminal nou, iar începînd cu 25 octombrie vor fi lansate 5 curse aeriene noi low cost, la care biletele pot fi procurate în prealabil la preţuri reduse, relatează NOI.md.

Potrivit mass-mediei române, acest fapt a fost comunicat în cadrul inaugurării noului terminal cu suprafaţa de 3,6 mii de metri pătraţi, deschis în Aeroportul din Iaşi în weekendul trecut. Investiţiile în proiect au constituit 11 milioane de euro.

Noul terminal al Aeroportului Iaşi, al treilea la număr, dispune de şase birouri check-in şi va asigura o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră. Conducerea Aeroportului Iaşi a declarat că noul terminal va deveni complet operațional începînd cu 25 octombrie, cînd vor fi introduse cele cinci curse anunțate către Bucureşti, Paris, Londra, Roma şi München. Primele patru curse vor fi operate de compania low cost Blue Air, iar ultima – de Tarom, care, de asemenea, din 9 decembrie curent va efectua zboruri de la Iaşi la Istanbul.

Conducerea Aeroportului Iaşi a menţionat că, dacă trei ani în urmă pe Aeroport era o singură cursă spre Viena, acum sînt operate 14 curse. Se preconizează că la finele acestui an fluxul de pasageri pe Aeroportul Iaşi va atinge 350 de mii de persoane, iar în 2016 acesta va depăşi cifra de 500 de mii de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?