Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În viitorii cinci ani, în vînzare va apărea carne artificială

19 oct. 2015,, 17:40   Externe
4177 0
Продажи искусственного мяса начнутся в ближайшие пять лет
Foto: youtube.com
O echipă de savanţi olandezi care a reuşit să cultive „carne în eprubetă” speră să înceapă comercializarea produsului său în următorii cinci ani.

Cercetătorii au creat Compania Mosa Meat, în care actualmente muncesc 25 de savanţi, laboranţi şi personal administrativ. În viitorul apropiat ei prevăd să facă carnea pentru hamburgeri mai gustoasă şi mai ieftină.

Reamintim că, acum doi ani, la Londra a fost pregătit şi degustat primul burger cu carne artificială. Preţul lui a fost de 215 mii de lire sterline. Carnea artificială a fost cultivată de profesorul Mark Post în laboratorul lui de pe lîngă Universitatea Maastricht din Olanda.

„Sînt convins că produsul nostru va ajunge pe piaţă deja în următorii cinci ani, afirmă savantul. În pofida unui preţ iniţial înalt, pe parcurs carnea artificială se va ieftini din cauza cererii sporite la aceasta şi producţiei în masă a acestui produs”.

„Indiscutabil, tot mai mulţi şi mai mulţi oameni vor procura produsul nostru din motive etice”, s-a arătat convins Peter Verstrate, şef al noii companii.

Carnea artificială este creată din celulele stem, ce sînt de fapt nişte şabloane, din care ulterior se dezvoltă ţesuturile speciale, spre exemplu celulele nervoase sau celulele pielii.

Majoritatea cercetătorilor care activează în acest domeniu încearcă să cultive ţesăturile umane pentru transplantare, pentru a substitui muşchii, neuronii sau cartilajele uzate sau bolnave. Iar profesorul Post a decis să profite de această tehnologie pentru a crea carnea de vită artificială.

Cercetătorul susţine că a decis să identifice o modalitate de a satisface cererea crescîndă la carne. Pentru ca aceste metode să devine tradiţionale în agricultură va fi necesar să se folosească mai multă energie şi resurse acvatice şi terestre. Ca urmare, acest lucru ar putea provoca creşterea substanţială a emisiilor de gaze cu efect de seră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?