X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Șevciuk: Unii deputaţi ai Sovietului Suprem protejează interesele marelui business

19 oct. 2015,, 16:30   Economie
3276 2
Foto: gospmr.ru
Preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, consideră că unii deputaţi ai Sovietului Suprem (SS) protejează interesele businessului mare şi mint alegătorii, promiţînd restituirea completă a datoriilor pe salarii şi pensii.

Potrivit site-ului liderului Transnistriei, el a informat că, timp de nouă luni ale anului curent, la buget pentru asigurarea pensiilor au fost încasate 857 de milioane de ruble ($77,9 mil.), iar pensii au fost achitate în sumă de 1,435 miliarde de ruble. Din alte surse au fost împrumutate 600 mil. ruble ($54,5 mil.).

În opinia lui este "interesantă" situaţia în care deputaţii SS pe de o parte votează împotriva surselor suplimentare de suplinire a bugetului, iar pe de alta votează pentru buget, fără surse de finanţare a salariilor şi pensiilor, în mărime de circa $50 mil.

"Ce nu a permis acestor aleşi ai poporului să adopte Codul fiscal propus de Guvern, proiectele antimonopol şi anticriză, legislaţia anticorupţie, documentul privind taxa off-shore. Ultimul a fost introdus prin ordinul preşedintelui şi aceasta a condus la majorarea plăţilor cu 10%! Dacă aceste iniţiative ar fi fost adoptate la timp, problema datoriilor pe pensii şi salarii nu ar fi existat", este convins Şevciuk.

Liderul de la Tiraspol consideră că o parte dintre candidaţii pentru funcţia de deputat al SS (inclusiv actuali parlamentari - "I") "generează conflict intre oameni, seamănă ostilitate în societate".

Şevciuk a prezentat iniţiativa privind crearea unui grup de experţi ruso-transnistrean pentru investiţii şi dezvoltare economică.

"În sarcinile sale va figura și desfăşurarea auditului tuturor întreprinderilor formatoare de buget, indiferent de forma de proprietate şi auditul tranzacţiilor off-shore, precum şi identificarea domeniilor economiei propice pentru investiţii", a explicat liderul Transnistriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?