Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Avioane militare ruse şi israeliene au fost aproape de o confruntare, în sudul Siriei

19 oct. 2015,, 14:50   Externe
3443 2

Foto: antena3.ro

Avioane militare ruse şi israeliene au fost aproape de o confruntare, la frontiera dintre Liban şi Siria, situaţie care a condus la crearea unei linii speciale de comunicaţii între cele două părţi, afirmă surse libaneze citate de ziarul As Safir şi de site-ul israelian Ynetnews.com.

Aviaţia militară israeliană survolează cu regularitate Libanul şi sudul Siriei. "Au misiuni de observare a mişcărilor navelor în portul Tartus şi a traficului aerian spre Siria, pentru a se evita transferul de armament către mişcarea şiită libaneză Hezbollah", explică o altă sursă libaneză.

După această situaţie, Rusia şi Israelul au anunţat pe 15 octombrie crearea unei linii speciale de comunicaţii despre operaţiunile din Siria, pentru a evita incidentele în spaţiul aerian sirian. "Schimbul reciproc de informaţii despre operaţiunile avioanelor militare va fi efectuat printr-o linie specială de comunicaţii", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvînt al Ministerului rus al Apărării.

Rusia a lansat la sfîrşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. În mod oficial, Israelul nu derulează operaţiuni militare pe teritoriul Siriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?