X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Chișinăuienii nu se grăbesc să solicite căldura în apartamente (VIDEO)

19 oct. 2015,, 12:15   Capitala
3562 2

Chișinăuienii nu se grăbesc să solicite căldura în apartamente
Foto: noi.md

Cu toate că sezonul de încălzire a început deja de o săptămînă, locuitorii capitalei nu se grăbesc să solicite conectarea apartamentelor la agent termic. Viceprimarul Vlad Coteț a anunțat că sursa de livrare a agentului termic la ora actuală este CET-2, relatează NOI.md.

Sursa citată a menționat că, deși afară timpul este răcoros, conectări la agentul termic sînt în număr mic, mai ales în sectorul locativ. Iar unii s-au conectat numai pentru că se află pe linia de tranzit la traseele care duc spre instituțiile preșcolare, adică grădinițe.

„Avem 125 de grădinițe conectate la agentul termic, din totalul de 129. Totodată, 48 din 154 de școli și licee sînt conectate; instituții medicale – 22 din cele 81”, a specificat Vlad Coteț.

El a criticat modul în care se face conectarea anuală la agentul termic: „Metoda aceasta veche, cu semnarea dispozițiilor primarului general pentru începerea sezonului de încălzire și pînă la moment, este de fapt o metodă de «colhoz»! Era cazul ca, începînd cu anul viitor, să meargă fiecare gestionar la încheierea contractului și la livrarea agentului termic atunci cînd crede de cuviință, dar nu pînă a avea trei zile consecutive opt grade”.

Reamintim că, potrivit anunțului făcut de viceprimarul Vlad Coteț, sezonul de încălzire a început săptămîna trecută, pe 12 octombrie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?