Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pistrinciuc: Condiţia principală pentru funcţionarea alianţei de guvernare este resetarea totală a instituţiilor de drept

17 oct. 2015,, 15:00   Politică
6504 4

Foto: arena.md

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Vadim Pistrinciuc, declară într-un interviu pentru RFI că justiţia în Republica Moldova este selectivă şi că trebuie schimbată din rădăcini. Mai mult, liberal-democratul menţionează abia acum după reţinerea lui Vlad Filat că PLDM nu va face concesii, dorindu-şi o justiţie şi instituţii de drept independente.

„ … acest lucru ni l-am propus, cu o resetare totală a Procuraturii, a altor servicii, inclusiv de spălare a banilor, care este foarte necesar. Noi considerăm că aceasta este condiţia principală pentru funcţionarea alianţei de guvernare”, a declarat Vadim Pistrinciuc subliniind că formaţiunea pe care o reprezintă nu va părăsi alianţa de guvernare.

„O decizie de plecare din alianţă nu a fost luată de către partid, însă acest lucru nu însemnă că noi vom fi la fel de toleranţi, greşeală pe care, de altfel, noi o recunoaştem. Scopul este să scoatem din influenţa a unor grupuri de interese înguste instituţiile statului. Şi dacă alianţa va susţine acest lucru, atunci înseamnă că mai vorbim. Dacă nu vor dori, atunci ceilalţi parteneri din această alianţă vor trebui să-şi asume faptul că au ratat cel mai important obiectiv în dezvoltarea Republicii Moldova”, a continuat în context Vadim Pistrinciuc.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie intentate dosare penale şi altor reprezentanţi PLDM, Vadim Pistrinciuc a spus: „Pe noi nu ne miră. Noi deja trebuie să numărăm pe degete cui nu i-a fost intentat dosar şi se văd foarte multe dosare cusute cu aţă albă. Ne aşteptăm la asemenea acţiuni, dar şi la acţiuni de discreditare şi de altă natură. Ne linişteşte un singur lucru, ceea ce este construit pe lucru putred, o dată şi odată cade”, a mai spus vicepreşedintele PLDM.

Amintim că joi fostul premier şi lider al PLDM, Vlad Filat, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind bănuit pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă în cazul jafului de miliarde de la Banca de Economii. Acesta riscă până la 15 ani de detenţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?