X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nistor Grozavu a primit Ordinul ”Gloria Muncii” (FOTO)

16 oct. 2015,, 16:41   Societate
3709 1
Вице-примар Кишинева Грозаву награжден Орденом Трудовой славы
Foto: noi.md
Viceprimarul Nistor Grozavu a primit Ordinul ”Gloria Muncii”. Cu aceeași distincție de stat s-a ales și Vladimir Modîrcă, fostul arhitect-șef al capitalei, implicat într-un scandal de proporții. Decretul privind conferirea distincției a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Conform documentului, Grozavu a dat dovadă de ”merite deosebite în dezvoltarea arhitecturii și urbanisticii, contribuție substanțială la proiectarea unor importante obiective social-culturale și de producție și înalt profesionalism”.

De același Ordin s-a învrednicit Vladimir Modîrcă, fost șef al Direcției Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare.

Fostul arhitect-șef al capitalei a fost implicat într-un scandal în anul 2005. Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Coruptiei (CCCEC) a intentat la 29 iulie 2004 un dosar pe numele lui și al altor doi funcționari de la Primărie pentru "abuz în serviciu soldat cu urmări grave".

Aceștia au fost acuzați că ar fi furnizat, ”în interese personale și în mod intenționat, informații neveridice" Consiliului Municipal Chișinău, "fapt ce a condus la privatizarea nelegitimă de către o companie a unui teren adiacent Muzeului Național de Artă, prejudiciind statul cu circa 10 milioane de lei".

Ordinul „Gloria Muncii” este un ordin oficial în Republica Moldova, care se conferă pentru rezultate excepționale în muncă, activitate publică de vază și contribuții substanțiale în domeniul culturii, științei, sportului, vieții publice sau social-economice.






0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?