X 
Cutremure stiri: 506

„Muntele magic” deschide ediția aniversară a festivalului „Anim’est”

18 oct. 2015,, 11:00   Societate
2684 0

Foto: fest.md

Festivalul „Anim’est” revine la Chișinău cu o ocazie specială – împlinește cinci ani de cînd dă culoare capitalei. În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, la Cinematograful „Odeon”, festivalul dedicat filmului de animație aduce cele mai bune lungmetrajuri și scurtmetrajuri animate din ultimul an, informează NOI.md.

În acest an aniversar, tema Festivalului este „Animație și Muzică”. Celebrarea a celor cinci ani va fi marcată, în deschiderea Festivalului, de proiecția filmului „Muntele magic”, în regia Ancăi Damian.

„Muntele magic”, o producție România-Franța-Polonia, aduce în prim-plan călătoria prin aproape jumătate de secol de istorie a polonezului Adam Jacek Winkler, artist, fotograf, dar și un experimentat alpinist. Refugiat politic la Paris, Adam a trăit cu ideea de a schimba lumea. Viața sa plină de aventură a luat o întorsătură în anii 1980, cînd se închipuie cavaler al secolului al XX-lea și părăsește Franța pentru a lupta împotriva sovieticilor din Afganistan.

Pe lîngă această proiecție, vor putea fi urmărite și altele precum „Pink Floyd: Zidul”, „Sita cîntă blues”, „Oblio” și secțiunea de scurt metraje „Music and Animation”. Festivalul se va încheia cu proiecția filmului „Misiunea Spațială Deslta”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав