Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Ungaria: Orban anunță convocarea consiliului de securitate națională pentru a decide închiderea graniței cu Croația

16 oct. 2015,, 15:20   Externe
1874 0

Foto: lenta.ru

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat vineri că în cursul zilei va avea loc o întîlnire a consiliului de securitate națională pentru a decide asupra închiderii graniței dintre Ungaria și Croația, transmite MTI.

Într-o declarație dată presei la Bruxelles după summitul european, Orban a spus că sînt îndeplinite condițiile pentru închiderea graniței cu Croația și că poate fi obținut același nivel de protecție a frontierei ca la granița dintre Ungaria și Serbia. El a adăugat că anterior summitului european de joi de la Bruxelles, țările din Grupul de la Vișegrad au transmis într-un comunicat că vor ajuta Ungaria să-și protejeze frontierele.

Orban anunțase joi că va discuta cu partenerii europeni și regionali la summitul european, înainte de a lua o decizie finală cu privire la planificata închidere a graniței ungaro-croate.

Ungaria a încheiat construcția gardului la granița cu Croația, iar armata și poliția vor putea închide frontiera imediat după luarea unei decizii în acest sens, a declarat joi un oficial guvernamental.

Pînă acum în acest an pe teritoriul ungar au trecut peste 378.000 de imigranți, a spus Janos Lazar, șeful de cabinet al premierul Viktor Orban. El a precizat că pînă la sfîrșitul anului numărul de imigranți care vor ajunge la granițele Ungariei ar putea fi de 600.000-700.000.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?