Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ucraina este dispusă să contribuie la reglementarea conflictului transnistrean

16 oct. 2015,, 12:50   Externe
3115 3
Foto: vesti.md
Ucraina, ca stat-garant şi mediator, este gata să joace un anumit rol în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Declaraţia a fost făcută ieri, la întrevederea cu preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, la Tiraspol, noul ambasador al Ucrainei în Moldova, Ivan Gnatişin.

Potrivit site-ului liderului de la Tiraspol, Şevciuk a spus că desemnarea "este o decizie importantă în procesul de restabilire a unor contacte cu Ambasada Ucrainei pe un spectru larg de probleme, inclusiv cele ce vizează prezenţa reprezentantului ucrainean în formatul "5+2" şi cooperarea în chestiuni de interes comun".

"În ultima perioadă s-au acumulat unele neclarităţi. Ne-am dori să le clarificăm în cadrul unui dialog, să construim relaţii de bună vecinătate, care ar permite libera circulaţie a cetăţenilor RMN care au rude în Ucraina. Întotdeauna ne-am ghidat de principiile bunei vecinătăţi şi sperăm că vom ajunge la un numitor comun", a menţionat el.

Unele dintre subiectele actuale de pe agenda procesului de negocieri cu Moldova Şevciuk consideră că sînt interdicţia de traversare a frontierei moldo-transnistrene a automobilelor înregistrate în Transnistria, presiunile asupra economiei transnistrene şi persecutarea pe motive politice a cetăţenilor RMN în RM.

Vorbind despre negocierile în formatul "5+2", care nu sînt purtate deja de un an din cauza refuzului Transnistriei, liderul tiraspolean a menţionat "necesitatea ca toţi participanţii formatului să respecte cu stricteţe acordurile procesului de negocieri şi angajamentele asumate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?