Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Statul Islamic castiga din petrol 1,5 milioane de dolari pe zi

15 oct. 2015,, 20:00   Externe
3358 1

Foto: delateinfo.com

Pe teritoriile controlate de gruparea Statul Islamic (SI) in Irak si Siria se afla cel putin doua zacaminte de petrol. Se poate spune ca drapelul negru al SI este imbibat de titei: aurul negru permite teroristilor sa-si finanteze activitatile si sa-i asigure suprematie - economica si pe campul de lupta - asupra vecinilor.

Coalitia internationala care lupta impotriva SI a anuntat ca una dintre prioritati vizeaza stoparea afacerilor cu petrol ale teroristilor. Dar cum sa distrugi SI fara sa destabilizezi viata a aproximativ 10 milioane de cetateni pasnici care traiesc in teritoriile controlate de miscarea islamita? In timp ce tarile coalitiei cauta un raspuns, teroristii continua sa produca titei si sa-l comercializeze.

Potrivit analistilor, in teritoriile ocupate de SI se realizeaza intre 34.000 si 40.000 de barili de petrol pe zi. Islamistii vand aurul negru cu 20-45 de dolari/baril, ceea ce inseamna un castig zilnic de 1,5 milioane dolari.

""E trist, dar adevarat", spune unul dintre comandantii opozitiei siriene. El se vede nevoit sa cumpere benzina de la SI, desi oamenii lui lupta impotriva acestei miscari. "Nu avem alta solutie, suntem niste revolutionari saraci. Ne ofera cineva carburant?", a intrebat el retoric.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?