Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Dodon: Pactul este culmea obrăzniciei!

15 oct. 2015,, 13:15   Politică
6835 4
Додон: Пакт- это уже верх наглости!
Foto: socialistii.md
Astăzi, 15 octombrie, a avut loc prima ședință a sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului Moldovei. În acest răstimp în afara Legislativului s-a adunat o mulțime de mai multe mii, care susține protestele socialiștilor și „Partidului Nostru”. Conform tradiției, toți conducătorii fracțiunilor au făcut declarații. Primul a luat cuvîntul președintele PSRM Igor Dodon, care a atacat alianța guvernantă cu critică și acuzații, comunică NOI.md.

El le-a enumerat pe puncte, calificîndu-le drept crime, - uzurparea puterii și acapararea statului, care nu au termen de prescripție și sînt urmărite penal; trădare de Patrie („De ce doriți lichidarea Moldovei?”); fraude în proporții deosebit de mari („Creditele și granturile externe au fost furate în proporție de 60%”).

Igor Dodon a amintit că gazele din Rusia s-au ieftinit de două ori (de la 380 de dolari pînă la 210 dolari), iar pentru populația Moldovei, nu se știe de ce, ele se scumpesc. „Jefuiți poporul prin majorarea tarifelor la gaze și energie electrică!”.

El a amintit de asemenea despre asasinarea deputatului, „vînătoarea regală” cu omor și arestarea deputatului Petrenco, membru de onoare al APCE.

„Cum procedați în schimb? Propuneți pacturi. Cu alte cuvinte, sînteți la putere, jefuiți țara, furați miliarde și îndemnați cetățenii la dialog politic și la faptul, ca ei să-și asume o parte din responsabilitate. Unde ați fost pînă acum, cînd ați furat miliarde? Aceasta e culmea obrăzniciei. Despre ce dialog vorbiți, despre ce responsabilitate reciprocă?”, - s-a adresat Dodon colegilor din coaliția guvernantă.

Președintelui Timofti el i-a propus: „Ca să nu deveniți un domeniu al istoriei cu cognomenul de rață mută și fără voință după expirarea mandatului, mai bine dați dovadă acum de voință și plecați în aceste zile în demisie onorabilă. Numai în acest mod veți reuși să vă distanțați de furtul miliardului, care s-a produs în timpul mandatului dumneavoastră. Încercați să plecați cu capul sus, în mod nobil, din proprie inițiativă, nu ca un pensionar politic. Toată țara ar vrea să vadă, ce caracter aveți și, dacă îl aveți în general”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?