X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Protest la Florești: angajații fabricii de procesare se tem de concurență

14 oct. 2015,, 17:50   Societate
5011 0

Протесты во Флорештах: сотрудники консервного завода против нелояльной конкуренции
Foto: kp.md

Tocmai trei proteste au avut loc ieri în Republica Moldova. Lucrătorii întreprinderilor din industria producătoare de conserve din Ungheni, Florești și Cupceni sunt nemulțumiți de pasivitatea autorităților și lipsa de interes fața de producătorii autohtoni. Este vorba despre modul de funcționare a fabricii investitorului ucrainean TB ”Fruit”, situată pe teritoriul Parcului Industrial Edineț. Angajații fabricii califică activitatea companiei drept una nelegitimă și dăunătoare pentru ecologia regiunii. Ei mai spun că lipsa de atenție din partea autorităților publice asupra acestei probleme a dus la o concurență neloială în industrie.

La fabrica de procesare din Florești peste 100 de persoane au ieșit la manifestație. Înarmați cu lozinci, muncitorii întreprinderii au mărșăluit în semn de protest în orașul lor. Angajații fabricii de conserve spun că se tem că ar putea rămâne fără un loc de muncă pe motiv că întreprinderea se descurcă din ce în ce mai greu.

Situația precară în care s-a pomenit fabrica este cauzată și de concurența neloială generată de compania cu capital ucrainean TB ”Fruit” SRL din Edineț, care potrivit angajaților lucrează ilegal, fără a se conforma legislației privind autorizația ecologică, siguranța alimentelor sau de normele în arhitectură și urbanism.

”Fabrica ucraineană, fiind scutită de impozite, ne pune pe noi într-o situație financiară foarte grea. Noi nu putem ridica prețul la măr. Nici nu putem active pe piața conservelor. Iar dacă nu vom putea active pe piața sucului concentrat, fabrica o să se închidă și noi o să rămânem fără locuri de muncă”, - a spus indignată într-o discuție cu MBC directorul fabricii de conserve de la Florești Ludmila Paladi.

Mold-street scrie că mai multe firme ce fac parte din grupul TB Fruit au fost învinuite în Ucraina de evaziune fiscală de circa 300 milioane de hrivne sau 260 milioane de lei, însă administraţia companiei susţine că acuzaţiile nu au suport juridic şi documentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?