Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Alianța proeuropeană din CMC este la un pas de destrămare

14 oct. 2015,, 14:30   Capitala
4389 2
Проевропейский альянс в Мунсовете Кишинева на грани развала
Foto: totul.md
Consilierul municipal din partea Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” Veaceslav Bulat afirmă că dacă pînă la sfîrșitul lunii octombrie nu vor fi desemnați noii viceprimari, atunci alianța proeuropeană din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) riscă să se destrame. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de pe portalul Unimedia.

Potrivit lui Bulat, exista o înțelegere cu primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, privind numirea a doi viceprimari noi pînă pe 14 octombrie, însă acest lucru nu s-a produs.

„Noi trebuia să ne reunim pe 8 octombrie, apoi pe 15 octombrie, însă fără succes. Ședința CMC urmează să aibă loc deja pe 29 octombrie. În agendă este inclusă problema desemnării viceprimarilor. Candidaturile vor fi discutate pe 19 octombrie, la ședinșa Consiliului Alianței”, a spus Bulat.

Consilierul a recunoscut că numele lui figurează printre candidații la funcția de viceprimar. Se mai discută candidaturile colegilor lui - Ion Ștefaniță și Oazu Nantoi. „PL va înainta doi sau trei viceprimari, PPEM va avea un viceprimar. PLDM și PDM nu sînt reprezentanți suficient pentru a obține acest post, însă în cadrul negocierilor s-a decis că și ei trebuie să aibă o asemenea funcție. Acum această chestiune se discută”, a precizat consilierul municipal.

Potrivit lui Bulat, în cazul în care nu se va ține cont de înțelegerile anterioare, alianța s-ar putea destrăma. „Atunci cînd am semnat acordul am convenit că vom rezolva toate problemele ce țin de repartizarea funcțiilor pînă la 14 octombrie. În cazul în care acest lucru nu se va realiza pînă la sfîrșitul lunii, cel mai probabil va trebui din nou să ne așezăm la masa de negocieri și să vedem, dacă mai dispunem de o majoritate sau nu. Va trebui să revizuim unele prevederi din acord”, a menționat alesul local.

Amintim că Acordul privind crearea Alianței proeuropene în Consiliul Municipal Chișinău a fost semnat la 3 septembrie. Documentul a fost semnat de 26 de consilieri din partea PL, PPEM, PLDM și PDM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?