X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Asistentă medicală din Ştefan Vodă condamnată pentru neglijenţă în serviciu

12 oct. 2015,, 14:25   Societate
3094 0
Foto: revistadealba.ro
O asistentă medicală din raionul Ştefan Vodă a fost condamnată la şase ani de închisoare, fiind învinuită de încălcare din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, care a cauzat decesul unui copil, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Procurorii spun însă că vor contesta decizia Judecătoriei Ştefan Vodă și vor cere ca inculpata să fie privată de dreptul de a practica medicina.

„În cursul urmăririi penale procurorii au stabilit că, în dimineața zile de 31 ianuarie, anul trecut, o localnică a telefonat la oficiul medicului de familie din satul Răscăieți comunicând asistentei medicale pediatrie că, fiica sa minoră, are febră. Contrar prevederilor locale, asistenta nu a înregistrat solicitarea, deplasându-se la chemare abia după patru ore, atunci când starea feței se agravase. În seara aceleiași zile, femeia a telefonat din nou asistenta medicală pentru ajutor, deplasându-se repetat la domiciliul acesteia, i-a injectat copilului soluție de dexametazon, iar doar peste câteva minute fetița de doar două luni, a decedat.

Raportul de expertiză medico legală dispusă de procurori pe acest caz a arătat că, moartea fetiței a survenit în urma insuficienții respiratorii, condiționată de pneumonie. Asistența medicală acordată copilului a fost tardivă, peste patru ore după solicitarea părinților. Conform documentației medicale prezentate, asistenta medicală a evaluat insuficient starea generală a copilului, nu a anunțat medicul de familie despre datele vizitei la domiciliul al pacientului.

Vizita medicului de familie la domiciliu fiind obligatorie în astfel ca cazuri. Între deficiențele în acordarea asistenței medicale și survenirea decesului se constată legătură de cauzalitate. Recent, pentru cele incriminate de procurori, instanța a condamnato pe asistenta medicală la șase luni de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă pe un an, fără privare de dreptul de a activa în domeniul medicinii.

Procuratura anunță că va contesta sentința Judecătoriei Ștefan Vodă sub aspectul aplicării în privința inculpatei inclusiv și a pedepsei complementare, privare de dreptul de a practica medicina”, a menționat Maria Vieru, șeful Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав