X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Chişinăul şi Tiraspolul vor pregăti o decizie protocolară de cooperare

11 oct. 2015,, 11:00   Politică
4709 2

Foto: ipn.md

La Tiraspol avut loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Victor Osipov şi Vitalii Iganatiev, la care au asistat reprezentanţii participanţilor din cadrul formatului de negocieri 5+2. Interlocutorii au căzut de acord că e necesar ca Grupul de lucru pe problemele ecologice să pregătească semnarea Deciziei protocolare privind cooperarea în domeniul protecţiei mediului şi utilizării raţionale a resurselor natural, transmite IPN.

În ceea ce ţine de problema traversării frontierei de stat moldo-ucrainene de către vehiculele „cu numere de înregistrare transnistrene”, Victor Osipov a subliniat că este necesară identificarea unei soluţii, care să respecte regulile internaţionale în domeniu. Totodată, vicepremierul a insistat pe necesitatea ca partea transnistreană să respecte poliţele de asigurare internaţională „Carte-Verde” deţinute de persoanele din alte ţări.

O chestiune importantă asupra căreia s-au făcut unele precizări a fost cea a coordonării agendei Conferinţei bavareze privind măsurile de consolidare a încrederii, care este planificată pentru 29-30 octombrie în Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?