Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Instanţa a respins apelul în dosarul „grupului Petrenco”

9 oct. 2015,, 17:15   Societate
4430 1
Суд отклонил апелляцию по делу «группы Петренко»
Foto: infotag.md
Curtea de Apel a confirmat legalitatea hotărîrii judecătoreşti privind prelungirea arestului membrilor „grupului Petrenco” cu 30 de zile. În finalul şedinţei, fostul deputat, lider al Partidului „Casa noastră – Moldova”, Grigore Petrenco, a calificat verdictul emis de judecători drept o decizie politică, relatează NOI.md.

Potrivit sentinţei judecătorilor de la Curtea de Apel, hotărîrea privind prelungirea arestului membrilor „grupului Petrenco” pronunţată de Judecătoria sectorului Rîşcani la 2 octombrie este una legală şi nu va fi anulată. Astfel, Grigore Petrenco şi încă şapte opozanţi vor continua să fie închişi în izolator.

Grigore Petrenco a declarat în finalul şedinţei că dosarul a fost prefabricat în scopuri politice. „Ne-am convins că autorităţile se tem de proteste paşnice, de opoziţie. Este o încercare a guvernării de a intimida oamenii”.

Potrivit altui reţinut, Pavel Grigorciuc, instanţa a invocat un argument absurd în favoarea hotărîrii emise: „Judecătorii au explicat hotărîrea prin faptul că, dacă vom fi eliberaţi, vom continua să participăm la acţiunile de protest şi vom continua să comitem infracţiuni”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?