X 

Tusk: Bulgaria este pregătită să adere la spațiul Schengen

9 oct. 2015,, 16:20   Război în Ucraina
2442 0

Foto: itar.tass.com

Bulgaria este pregătită să adere la spațiul Schengen, a declarat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, după o întrevedere cu premierul bulgar Boiko Borisov desfășurată la Varna, transmite BTA.

'Astăzi, Bulgaria este poate cel mai bun exemplu, și pentru alte state membre, al modului de protejare a propriilor granițe. Trebuie să fim realiști și să mutăm atenția dezbaterii de pe modul de tratare a simptomelor pe felul de tratare a cauzelor profunde', a spus Tusk.

Cei doi oficiali au mai discutat despre problemele Europei în sectorul energetic.

În urmă cu o lună, Comisia Europeană și-a reiterat poziția potrivit căreia Romînia și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen, spațiul european de liberă circulație, dar că decizia este una politică și trebuie luată în cadrul Consiliului European.

'Poziția Comisiei Europene este că atît Bulgaria, cît și Romînia îndeplinesc pe deplin criteriile de a deveni membre ale spațiului Schengen. Acum nu mai este o decizie a Comisiei; este o decizie politică ce trebuie luată de Consiliul UE și de Consiliul European', declara pe 10 septembrie Natasha Bertaud, purtătoare de cuvînt a Comisiei Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?