Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Apărarea „grupului Petrenco” a solicitat schimbarea judecătorilor care examinează recursul

9 oct. 2015,, 09:15   Societate
2420 1

Foto: actualitati.md

Ședința de judecată la care urma să fie examinat recursul pe cazul „grupului Petrenco” a fost amînată pentru 9 octombrie. Apărarea a solicitat schimbarea judecătorilor care au examinat recursul la decizia cu privire la arestarea lui Grigore Petrenco și încă șase reprezentanți ai opoziției, informează NOI.md.

Apărarea „grupului Petrenco” a solicitat schimbarea judecătorilor care examinează recursul la decizia cu privire la prelungirea termenului de arest cu 30 de zile. Avocatul „grupului Petrenco”, Roman Aronov, a menționat că această decizie a fost luată din cauza dezacordului cu acțiunile magistraților. „Am solicitat amînarea ședinței pentru ziua următoare, pentru că vineri vom intra în posesia unor documente care trebuie să devină un argument suficient pentru anularea arestului”, a spus avocatul.

Potrivit lui Aronov, judecătorii au hotărît că nu este necesar de amînat ședința. „Am solicitat schimbarea judecătorilor, pentru că apărarea nu poate avea încredere în magistrații care nu permit prezentarea unor documente importante noi. Acum va urma ședința colegiului care va examina problema credibilității judecătorilor”, a explicat Aronov.

Întrebat despre ce fel de documente noi în cazul „grupului Petrenco” este vorba, Aronov a spus că acestea au caracter de drept internațional. „Nu voi preciza despre care documente este vorba, pentru a nu divulga strategia apărării”, a spus avocatul.

Amintim că decizia privind prelungirea termenului de arest a „grupului Petrenco” a fost luată pe 2 octombrie se Judecătoria sectorului Rîșcani. Fostul deputat Grigore Petrenco, activistul Pavel Grigorciuc și alți șase manifestanți au fost reținuți de poliție după acțiunea de protest organizată la 6 septembrie în fața Procuraturii Generale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?