X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Poroşenko: Operaţiunea Federaţiei Ruse în Siria este un pas către cel de-al Treilea Război Mondial

8 oct. 2015,, 13:20   Externe
6734 26

Foto: ruvr.ru

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko consideră că operaţiunea Federaţiei Ruse împotriva grupării Statul Islamic din Siria este de fapt un pas către dcel e-Al Treilea Război Mondial. Declaraţia a fost făcută în faţa studenţilor de la Universitatea Naţională "Taras Shevchenko" din Kiev, informează ria.ru.

"Trebuie să înţelegem ce înseamnă pentru fiecare dintre noi agresiunea Rusiei în Siria îndepărtată şi cît de repede aceşti paşi iresponsabili ne apropie de cel de-al treilea război mondial", a declarat Poroşenko.

Luni, armata rusă a anunțat că a bombardat zece ținte ale Statului Islamic, în special în provincia Damasc, în a 6-a zi a intervenției sale militare în Siria.

Moscova a afirmat că a distrus posturi de comandă în provincia Alep, o poziție a combatanților SI, 20 de tancuri și două depozite de muniție în estul provinciei Homs, precum și 30 de mașini și vehicule blindate în provincia Idleb.

Mai important, loviturile au vizat două poziții în zona montană a provinciei Damasc unde au fost distruse un post de comandă al combatanților SI și un nod de comunicație, potrivit comunicatului.

Aviația rusă a declanșat săptămîna trecută o campanie de lovituri aeriene în Siria. Rusia afirmă că loviturile ei vizează doar Statul Islamic, dar Ankara și aliații săi occidentali acuză Moscova că își concentrează atacurile asupra forțelor siriene moderate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?