Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un membru al Parlamentului European au îndemnat Moldova să-i elibereze imediat pe deținuții politici din „grupul Petrenco”

8 oct. 2015,, 08:40   Politică
2821 3
Foto: ruvr.ru
Gabriele Zimmer, președintele Grupului Confederal al Stîngii Unite Europene, a adresat o scrisoare de protest procurorului general și ministrului Justiției ai Republicii Moldova în legătură cu arestarea deținuților politici din „grupul Petrenco”.

După cum se menționează în documente, remise redacției agenției Omega, acuzațiile, înaintate „grupului Petrenco”, ca și faptul că acești oameni continua să se afle în arest, „contravin libertăților fundamentale și normelor de drept stipulate în Acordul de asociere RM-UE”.

Liderul fracțiunii Parlamentului European a amintit autorităților moldovene că solicitarea de eliberare imediată a tuturor deținuților politici a fost, de asemenea, semnată de un grup de deputați din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Zimmer a îndemnat autoritățile moldovene „să respecte angajamentele asumate de Moldova ca stat-membru al Consiliului Europei și semnatară a Convenției Europene pentru apărarea drepturilor omului si a libertăților fundamentale”.

„Eu solicit, de asemenea, eliberarea imediată a lui Grigore Petrenco și a tuturor activiștilor, care au manifestat pașnic la Chișinău la 6 septembrie 2015”, a declarat președintele Grupului Confederal al Stîngii Unite Europene, Gabriele Zimmer, în scrisoarea adresată procurorului general și ministrului justiției ai Moldovei.

Anterior s-a comunicat că liderul partidului de opoziție „Blocul Roșu”, fostul deputat, membrul de onoare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Grigore Petrenco, împreună cu alți 7 protestatari, a fost reținut de poliție la 6 septembrie curent cu aplicarea forței fizice violente după protestele din fața Procuraturii și intenția de a monta corturi pe trotuar cu revendicarea demisiei procurorului general. Toți aceștia au fost arestați preventiv pe 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?