Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Papa Francisc se va deplasa în Mexic în 2016

7 oct. 2015,, 14:55   Externe
2277 0

Foto: ruvr.ru

Papa Francisc se va deplasa în Mexic în 2016, însă nu a fost stabilită încă data la care va avea loc vizita, a declarat marți purtătorul său de cuvînt, Federico Lombardi, confirmînd o informație difuzată de rețeaua de televiziune mexicană Televisa, informează AFP.

Părintele Lombardi a explicat că Jorge Bergoglio, primul Papă din America Latină, va vizita cu această ocazie altarul Fecioarei din Guadalupe (Mexic).

Programul vizitei nu este cunoscut încă, dar probabil va include un omagiu adus migranților mexicani care trec ilegal frontiera spre SUA, etapă pe care Papa a avut-o în vedere atunci cînd s-a deplasat în luna septembrie în SUA.

În luna martie, Papa Francisc a spus într-un interviu pentru televiziunea Televisa că Mexicul merită o vizită de cel puțin o săptămînă, menționează AFP.

Părintele Federico Lombardi a dat asigurări că în cadrul vizitei sale în Mexic, Sanctitatea Sa va vizita bazilica Notre Dame de Guadalupe, sanctuarul Fecioarei Maria cel mai vizitat din lume.

Eugenio Lira, secretar general al Conferinței Episcopale Mexicane, a declarat pentru AFP că Sfîntul Părinte, "un Papă latin foarte apropiat de noi prin cultura sa", dorește ca vizita să fie destul de amplă, însă, deocamdată, singura locație confirmată este basilica din Guadalupe.

Fostul Papă Ioan Paul al II-lea a vizitat Mexicul de cinci ori în timpul pontificatului său de 26 de ani, iar Papa Benedict o singură dată în anul 2012.

Alte deplasări planificate ale Papei Francisc pentru anul 2016 sînt în Polonia, în luna iulie, pentru Ziua Mondială a Tineretului care va avea loc la Cracovia, în Armenia și în Kosovo, potrivit agenției I.MEDIA, specializată în problemele Vaticanului.

Tot în anul 2016, Papa Francisc ar putea să călătorească în Chile, Uruguay și Peru. Cu toate acestea, se pare că o vizită a Suveranului Pontif în țara sa natală, Argentina, situată în apropierea grupului de țări sud-americane vizitate, nu este pe ordinea de zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?