Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Banca de economii îşi poate vinde cota în compania de asigurări Moldasig

6 oct. 2015,, 13:15   Economie
2554 0
Foto: noi.md
Banca de Economii, aflată sub supravegherea Băncii Naționale a Moldovei, examinează posibilitatea de retragere din componenţa acţionarilor a unuia dintre liderii pieţei de asigurări din Republica Moldova – compania Moldasig.

Potrivit site-ului Băncii, aceasta intenţionează să selecteze compania care va evalua costul de piaţă a pachetului său de acţiuni la compania de asigurări. De asemenea, conducerea companiei urmează să evalueze pachetele de acţiuni ale băncii în asemenea societăţi pe acţiuni ca "Bursa de Valori a Moldovei", "Depozitarul naţional al valorilor mobiliare", ASPA, Magistrala.

Moldasig este unul dintre cei cinci lideri ai pieţei de asigurări din Republica Moldova. La începutul anului curent capitalul normativ al companiei era de 60 de milioane de lei. Banca de Economii deţine 10,2% din acţiunile companiei, ceea ce permite băncii să participe la formarea agendei adunării acţionarilor, să delege un reprezentant în Consiliului de observatori, precum şi să ceară desfăşurarea unui audit extraordinar al companiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?