Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

MoldData întețește lupta cu spam-ul și malware-ul în Moldova

6 oct. 2015,, 13:00   Ştiinţă şi IT
5377 2

MoldData întețește lupta cu spam-ul și malware-ul în Moldova
Foto: itmoldova.com

Întreprinderea de Stat „MoldData” și compania olandeză „SpamExperts”, unul din liderii mondiali specializaţi în domeniul securităţii email, au făcut public un nou parteneriat în combaterea spam-ului și malware-ului în Moldova. Acțiunea se înscrie în Programul de Securitate Cibernetică promovat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Înainte de a identifica tehnologii avansate de combatere a spam-ului, „MoldData” utiliza diverse soluții „in-house” anti-spam, însă acestea nu erau de fiecare dată eficiente, pentru că nu puteau controla şi reduce cantitatea mare de spam.

Concomitent cu implementarea metodelor de filtrare la intrare şi la ieșire, „MoldData” va putea satisface necesităţile clienților săi, astfel eliminând riscul ca utilizatorii sa primească/expedieze mesaje electronice dăunătoare. De menţionat că serviciul anti-spam este oferit gratuit utilizatorilor serviciilor de găzduire a „MoldData”. Tehnologia „anti-spam” a fost implementată exclusiv local, bazându-se pe prima platformă publică de „cloud” din Republica Moldova, la fel aplicată de „MoldData”.

MoldData este o intreprindere de stat si registratorul național ccTLD.md, coordonată de MTIC. Este unicul prestator de servicii Cloud si unul din cei mai mare furnizori de hosting din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?