X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Tîrgul de Cariere sînt așteptate peste 3 mii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

3 oct. 2015,, 10:30   Societate
3029 0

На «Ярмарке вакансий» ожидают более 3 тысяч соискателей работы
Foto: targuldecariere.md

Tîrgul de Cariere a întrunit angajatori și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pentru a opta oară. Organizatorii se aștepată că pe parcursul celor două zile, cît va dura evenimentul, tîrgul va fi vizitat de circa 3000 de candidați. Tîrgul de Cariere se desfășoară la Centrul de Cultură și Istorie Militară (Casa Armatei), în perioada 2-3 octombrie, informează NOI.md.

În acest an la tîrg participă 30 de companii, care oferă 550 de locuri de muncă. Evenimentul este organizat de proiectul „Kintaly”.

Directorul proiectului „Kintaly”, Eugeniu Gîrlă, a menționat că activitatea în domeniul serviciilor rămîne cea mai solicitată pe piața muncii. Este greu să nu fii de acord cu această afirmație, privind standurile cu locurile vacante, unde pe larg sînt reprezentate companiile de consultanță.

Reprezentantul unei din aceste companii, „Magenta Consulting”, a relatat că compania participă la Tîrgul de Cariere de la prima ediție, care a avut loc în anul 2011. „La tîrg mergem mai mult cu poziția de operatori de interviuri, deoarece este o poziție care nu necesită un profil anume de angajat sau un anumit background (studii/experiență). Respectiv, oricine care este dornic să lucreze și cunoaște limba de stat și rusă este binevenit”, a menționat reprezentantul companiei.

„Pe lîngă participarea și interacțiunea propriu-zisă cu potențialii angajați în cadrul tîrgului și evaluarea candidaților direct la tîrg, putem interacționa cu candidații și în afara zilelor cînd se desfășoară tîrgul. În cadrul evenimentului doritorii completează un formular care este introdus într-o bază de date. Respectiv, angajatorul și potențialul angajat pot interacționa și după finalizarea tîrgului”, a precizat reprezentantul companiei.

De menționat că la eveniment sînt reprezentate și companii importante internaționale. În context, Eugeniu Gîrlă a menționat că „mulți angajatori au nevoie de potențiali angajați care posedă limba engleză”. Printre asemenea companii participante la tîrg se numără „Philip Morris”, „ISDP”, „H. Essers”, „OrbiCo”, „EBTS Pro Assist”, etc.

Nu este o problemă, dacă pretendenții încă nu au însușit cum trebuie de căutat un loc de muncă, or, aceștea sînt consultați de specialiști în ceea ce ține de alcătuirea unui CV și autoprezentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?