COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

Judecătoria sectorului Rîşcani a prelungit cu 30 de zile arestul liderului şi celor şapte activişti ai partidului "Casa Noastră-Moldova"

3 oct. 2015,, 12:30   Societate
3425 2
Суд Рышкановки продлил на 30 суток арест лидера партии "Наш дом - Молдова" и семи ее активистов
Foto: noi.md
Judecătoria sectorului Rîşcani, a prelungit vineri cu 30 de zile arestul liderului partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco, şi a celor şapte activişti ai formaţiunii.

Avocatul Roman Aronov a declarat după şedinţă că procurorii au motivat necesitatea de prelungire a măsurii prin faptul că membrii grupului Petrenco ar putea provoca dezordini în masă.

"Despre ce fel de dezordini vorbesc? Cu acelaşi succes, folosind argumentele procurorilor, poate fi arestat orice cetăţean al Moldovei. Acuzaţiile sunt absurde şi neîntemeiate", consideră avocatul.

În opinia sa, în Moldova "sunt evidente toate elementele unui stat poliţienesc".

"Prezumţia nevinovăţiei este înlocuită cu prezumţia vinovăţiei. Prin prisma acestui caz vedem că autorităţile sunt gata la orice pentru ca oamenii să nu se revolte. Cei nevinovaţi se duc la închisoare, iar bandiţii şi criminalii sunt la libertate", s-a indignat el.

Un alt avocat, Ana Ursachi, a informat că "deşi avem declaraţia APCE cu privire la eliberarea neîntârziată a deţinuţilor politici din Moldova, instanţa de judecată nu se grăbeşte să execute această cerinţă. Cauza - justiţia este în totalitate subordonată oligarhului Vlad Plahotniuc".

Ea a spus că apărătorii grupului Petrenco astăzi vor înregistra la cancelaria judecătoriei un protest, cerând anularea deciziei.

Judecătoria sectorului Rîşcani vineri a fost încercuită de poliţişti înarmaţi cu pistoale şi arme automate.

Preşedintele instanţei, Oleg Melniciuc, a decis ca rudelor şi presei să le fie interzis accesul în sala de judecată, în pofida faptului că şedinţa a fost de tip deschis.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽