X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Istoricul Colesnic și-a prezentat noua carte „Chișinăul nostru necunoscut”

2 oct. 2015,, 12:00   Societate
3835 1
Историк Юрий Колесник представил свою новую книгу "Наш неизвестный Кишинёв"
Foto: publika.md
Istoria Chișinăului prezentată în 630 de pagini. Cercetătorul Iurie Colesnic și-a prezentat noua carte – o enciclopedie adevărată a orașului îndrăgit, intitulată „Chișinăul nostru necunoscut”.

Iurie Colesnic spune că de mult timp și-a dorit să alcătuiască un album dedicat Chișinăului. Cartea descrie monumentele istorice și povestește despre oamenii care au lăsat urme în istoria orașului.

„Tot ce mi-am propus este ca această carte să aibă 3 straturi: imagini, oameni și arhitectură. Nu este pur și simplu o carte, este un microalbum al Chișinăului. Imaginile sînt ferestre spre trecut și sînt documentele cele mai autentice ale unei realități care a fost”, a spus Iurie Colesnic.

Oaspeții care au fost prezenți la eveniment au menționat că această carte este dintre puținele lucrări în care se vorbește despre dezvoltarea Chișinăului.

„La noi se mai fac lucruri serioase. Asta ne face să fim tot mai mîndri și să avem o atitudine mai demnă față de ceea ce înseamnă Chișinăul, ceea ce înseamnă cultura noastră”, a menționat directorul Muzeului Național de Artă, Tudor Zbîrnea.

Iurie Colesnic este autorul a zece volume din seria enciclopedică „Basarabia necunoscută”. Primul volum a ieșit de sub tipar în anul 1993, iar ultimul – în luna iunie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?