Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

22% din numărul total de pensionari continuă să muncească

1 oct. 2015,, 15:15   Societate
2590 0

22% din numărul total de pensionari continuă să muncească
Foto : kp.md

Pensionarii care continuă să activeze în cîmpul muncii au o situație financiară mult mai bună în comparație cu cei care nu mai sînt angajați. În prezent circa 22% din numărul total de pensionari după limita de vîrstă își continuă activitatea de muncă, relatează NOI.md cu referire la Centrul de Cercetări Demografice.

92,2 mii de pensionari continuă să muncească, iar numărul acestora constituie 7,6% din totalul persoanelor active. Desigur că aceste cifre mențin o rată bună, dar în condițiile creșterii procesului de îmbătrînire demografică, un obiectiv important este prelungirea activității economice a persoanelor care ating vîrsta de pensionare.

Angajarea unui pensionar aduce din urmă și unele aspecte pozitive. În urma unor cercetări s-a constat că angajații vîrstnici sînt loiali și stabili; nu-și planifică schimbarea locului de muncă; au aspirații mai mici cu privire la creșterea în carieră în comparație cu tinerii. Totodată, în condițiile actuale de creștere a proporției sferei de servicii, se menționează că angajații pensionari contribuie la creșterea vînzărilor de produse destinate persoanelor din categoria a treia de vîrstă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?