X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Pe aeroport fiecare oaspete va fi întîmpinat cu o sticlă de vin (VIDEO)

30 sep. 2015,, 16:00   Societate
4554 1
В аэропорту каждого гостя будут встречать с бутылочкой вина
Foto: noi.md
Ziua Națională a Vinului (3-4 octombrie) va avea un nou format – 11 locații în afara capitalei, iar la Chișinău – numai Sărbătoarea „Tulburel” (la Moldexpo). Acest fapt l-a amintit chișinăuienilor și oaspeților capitalei ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Ion Sula și directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu, care au convocat cu acest prilej o conferință de presă, comunică NOI.md.

Centrele de informare despre faptul încotro se poate pleca vor fi amplasate pe str. Bănulescu-Bodoni intersecție cu bd. Ștefan cel Mare și în punctul de plecare a transportului – parcarea de la Hotelul „Turist” (bd. Grigore Vieru). Tururile pot fi procurate și la fabricile de vinuri și la locul plecării de la Chișinău.

„La 1-4 octombrie pasagerii care vor sosi pe Aeroportul Internațional Chișinău vor primi cadou cîte o sticlă-suvenir de vin „Rara neagră” cu brandul național de vinuri Wine Moldova (au fost pregătite 10 mii de sticle) și inscripția Welcome to Moldova, precum și programul sărbătorii la toate vinăriile, cu costul excursiilor și degustărilor. Tuturor doritorilor de a se deplasa la fabricile de vinuri li se pune la dispoziție transport gratuit tur-retur – 13 autobuze și opt microbuze, care pot transporta în două zile 3 mii de pasageri. În aceste scopuri vor fi cheltuiți aproximativ 10 mii de lei din Fondul viei și vinului”, a relatat Dumitru Munteanu.

„Ziua națională a vinului este o bună posibilitate nu numai de a descoperi vinurile fabricate în Moldova, dar și de a ridica nivelul culturii consumului de vinuri de calitate. Noul format al sărbătorii include nu numai program distractiv, dar și o latură educațională, unde consumatorii vor fi instruiți să savureze corect excelentul vin moldovenesc”, a menționat Ion Sula.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?