X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Obama: Reţeaua teroristă Stat Islamic va fi învinsă

30 sep. 2015,, 10:50   Externe
2305 0

Foto: cnsnews.com

Reţeaua teroristă Stat Islamic va fi învinsă la final, a promis preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, cu ocazia summitului pentru combaterea extremismului, desfăşurat la Adunarea Generală ONU.

"Grupul Stat Islamic este încercuit. La final, va pierde, pentru că nu are nimic de oferit oamenilor, în afară de o viaţă rigidă şi brutală", a declarat Barack Obama, potrivit site-ului ziarului Corriere della Sera.

"Nu sîntem implicaţi doar într-o campanie militară. Mesajul transmis acum de reţeaua Stat Islamic s-a amplificat în ultimele decenii. Dar sînt optimist, pentru că, în Irak şi Siria, teroriştii din grupul Stat Islamic sînt încercuiţi de o coaliţie determinată să distrugă organizaţia", a adăugat preşedintele SUA.

"Reţeaua Stat Islamic nu are nimic de oferit, în afară de moarte şi suferinţă", a insistat Obama, anunţînd intrarea în coaliţia internaţională antiteroristă a Nigeriei, Tunisiei şi Malaysiei.

În acest context, numărul ţărilor care participă la coaliţia implicată în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic a ajuns la 60.

Barack Obama a reiterat necesitatea înlăturării de la putere a preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad. "Învingerea grupului Stat Islamic necesită un nou lider în Siria", a subliniat Obama, riscînd să accentueze disensiunile cu Rusia, care susţine regimul de la Damasc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?