X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

A pornit trenul Chişinău-Iaşi

30 sep. 2015,, 10:35   Societate
7569 4
Поезд Кишинёв-Яссы отправился в первый рейс
Foto: jurnal.md
Trenul Chişinău-Iaşi a început să circule din această dimineață. De luni, pentru a atrage mai mulţi călători, Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" a lansat o promoție. Biletele au un preţ redus, până în data de 30 octombrie.

Primul tren a pornit în această dimineaţă din Chişinău, la ora 6:17. Preţul biletului variază între 132 şi 173 de lei.

Primii călători au avut parte de muzică şi voie bună.

Printre primii călători au fost preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, împreună cu primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

"Este bine să constatăm personal împreună cu colegii de la Primăria Iaşi, cu care suntem înfrăţiţi", a spus primarul.

În pofida faptului că oferă condiţiilor mai bune, în comparaţie cu alte trenuri, garnitura a fost mai mult goală decât plină. Managerul întreprinderii are însă o explicaţie.

"După datele pe care le avem noi online, dar ar fi posibil ca să şi fost bronate să nu reuşit să vină să cumpere în jur de 127 de bilete care sunt accesate pe site-ul nostru de procurare a biletelor", a explicat şeful Întreprinderii de Stat "Calea Ferată", Iurie Topală.

Cei care vor călători spre Iaşi cu acest tren vor plăti, pentru un loc într-un vagon de clasa întâi, 173 de lei. Biletul într-un vagon de clasa a doua coastă 148 de lei, iar de clasa a treia - 132 de lei.

Copiii cu vârsta de până la șapte ani vor beneficia de o reducere de 50 la sută. Trenul va circula zilnic şi dispune de wi-fi şi aer condiţonat. Capacitatea garniturii este de 260 de locuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?