Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

România va aloca bani pentru modernizarea stației de epurare de la Otaci

29 sep. 2015,, 16:45   Economie
2999 0
Foto: gzt.md
Proiectul de modernizare a stației de epurare de la Otaci este unul prioritar în activitatea Ministerului Mediului, i-a asigurat pe jurnaliști șeful Ministerului Valeriu Munteanu, relatează NOI.md.

Munteanu a declarat că în cadrul ședinței comune a Guvernului Moldovei cu cel al României, susținute la Constanța, a fost discutată și cooperarea ambelor țări în domeniul protecției mediului. Potrivit lui, partea română a sugerat să i se transmită spre examinare pînă în noiembrie lista proiectelor ecologice pe care Moldova le consideră drept prioritare.

„Valoarea totală a finanțării pe care Guvernul României este dispus să o acorde constituie 15 milioane de euro. Experții noștri în domeniul protecției mediului elaborează șapte proiecte. Unul dintre ele este modernizarea stațiilor de epurare de pe Nistru, și, în primul rînd, a celei de la Otaci. Imediat ce România va aproba planul nostru, vom purcede la identificarea investitorilor care ne vor asigura cu mijloacele financiare insuficiente”, a menționat ministrul.

El a calificat drept complexă problema modernizării stațiilor de epurare la frontieră cu Ucraina. „Planul de finanțare a construcției stației de epurare la Soroca a fost aprobat cu sprijinul organizațiilor internaționale, a reamintit Munteanu. Termenul de realizare a proiectului constituie trei ani, însă autoritățile locale au reușit să obțină aprobarea acestuia. Și exemplul lor este unul pozitiv”.

„De astfel de eforturi trebuie să dea dovadă și autoritățile centrale. Doar lipsa voinței politice suficiente din partea Guvernului scoate problema modernizării stației de epurare pe planul doi”, a rezumat Munteanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?