Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Munteanu: Acțiunile Ucrainei contravin înțelegerilor (VIDEO)

29 sep. 2015,, 16:00   Societate
8188 5
Мунтяну: Действия Украины противоречат договорённостям (ВИДЕО)
Foto: noi.md
Acțiunile Ucrainei în rezervația naturală „Turunciuс” și în cursul inferior al Nistrului contravin înțelegerilor. Declarația a fost făcută de ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii, relatează NOI.md.

Potrivit ministrului, problema ce ține de cursul inferior al Nistrului este foarte actuală pînă în ziua de azi, deoarece Ucraina folosește resursele acvatice ale regiunii, încălcînd prevederile acordurilor, și riscul că Turunciuk și toate apele aferente acestuia se vor transforma într-o mlaștină este unul sporit.

Turunciuk este un braț al Nistrului. Împreună cu teritoriul adiacent, acesta face parte din rezervația Turunciuc. Activitatea gospodărească în lunca brațului Turunciuc are un impact negativ asupra cantității de apă în cursul inferior al Nistrului. După cum susține ministrul Mediului, partea ucraineană încalcă prevederile acordurilor privind cooperarea transfrontalieră și gestionarea durabilă a bazinului rîului Nistru.

Munteanu a menționat, în special, că necesitățile crescînde ale orașului Odessa și regiunii Odessa în aprovizionarea cu apă afectează ecosistemul și contribuie la scăderea nivelului de apă în Nistru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?